Dakkapel

ref_16

Een rieten dak kan worden uitgebreid met één of meerdere dakramen en/of dakkapellen. Naast de extra lichtinval, zorgt dit in het geval van een dakkapel ook extra ruimte in uw woning. Een erg mooi gezicht en daarnaast ook zeer praktisch. Wat zijn de mogelijkheden en waar dient u op te letten?

Afwatering

Over het algemeen geldt: Hoe groter de hellingshoek van het rieten dak, hoe beter de afwatering verloopt. Een dakkapel heeft altijd een kleinere hellingshoek dan de rest van het rieten dak. Neerslag, zoals regen en sneeuw, zal hierdoor bij de dakkapel langer blijven liggen. Des te natter het rieten dak is en blijft, des te korter de levensduur van het riet.

ref_4

Type dakkapel

Om te beginnen zijn er verschillende typen dakkapellen.

  • Rond
  • Rechthoekig

Ieder dakkapel heeft enerzijds een voordeel en anderzijds een nadeel/uitdaging. Ronde dakkapellen zorgen voor een betere afwatering, echter is de ruimte die hiermee in de woning wordt gewonnen wat kleiner. Rechthoekige dakkapellen zorgen daarentegen voor veel ruimte in de woning, maar gaat de afwatering minder goed.

Eigen producten

Indien gewenst heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor onze eigen voorraad aan dakramen en dakkapellen. Deze producten hebben wij met zorg uitgekozen, zodat wij naast onze werkkwaliteit ook zeker kunnen zijn van de kwaliteit van onze producten.

Ons assortiment

De dakkapellen uit ons assortiment zijn gemaakt van Meranti hardhout, zodat een lange levensduur en weinig onderhoud gegarandeerd wordt. Deze dakkapellen zijn voorzien van dubbel glas en worden af fabriek wit gegrond geleverd.

Type B

Type V1

Type V2

Deze dakkapellen zijn allen uit voorraad leverbaar. Bent u geïnteresseerd in één van deze dakkapellen, of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op