Wat kost een rieten dak?

ref_10

De klasse en exclusiviteit dat een rieten dak uitstraalt is niet voor niets. Daarnaast zijn er genoeg voordelen bij het hebben van een rieten dak. Maar wat kost een rieten dak?

Kosten

De kosten van een rieten dak zijn op geen enkele wijze vooraf te bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van vele factoren en deze dienen eerst in kaart te worden gebracht. Denk hierbij aan de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad, de keuze voor het materiaal, de eventuele dakattributen zoals dakramen of dakkapellen en de gebruikte techniek.

Moeilijkheidsgraad

Niet ieder dak is hetzelfde. Zo heeft men te maken met verschillende nokken, vormen, dakkapellen en hellingsgraden. Om de moeilijkheidsgraad van een dak te bepalen dient de rietdekker dit dak eerst uitvoerig bekeken te hebben. Pas daarna kan een rietdekker zien waar hij rekening mee moet houden.

Dakramen en dakkapellen

Het gebruik maken van één of meerdere dakramen of dakkapellen kunnen de prijs van een rieten dak ook verhogen. Met name een dakkapel kan een grote rol spelen. Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten, waar ieder type een eigen aanpak vraagt. Riet raakt beschadigd wanneer het voor een langere tijd nat blijft. De vuistregel voor riet is dan ook: hoe droger, hoe langer de levensduur.

Het is ook niet voor niets dat rieten daken zo steil mogelijk gebouwd worden. Dit om de hellingsgraad zo groot mogelijk te maken zodat het hemelwater zo snel mogelijk afgewaterd kan worden. U kunt zich wel voorstellen dat een dakkapel voor een kleinere hellingsgraad zorgt in het dak. Een dakkapel vergt daarom een speciale aanpak om ook op dit “zwakkere” afwateringspunt te zorgen voor een goede afwatering.

ref_1

Techniek

De prijs kan ook nog een stapje opgedreven worden wanneer men kiest voor een brandwerende coating op de ondergrond van het rieten dak. Deze brandwerende coating zorgt weliswaar voor een goedkopere verzekering, echter brengt dit wel een initiële investering met zich mee.

Onze prijs

Wij, van Rietdekker Kees Verhagen, geloven in het aanbieden van een volledig pakket. Van onderhoud en reparatie tot het volledig bouwen van een rieten dak inclusief alle toebehoren. Bij alles wat met een rieten dak te maken heeft kunnen we u van dienst zijn. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij staan graag voor u klaar!

Vraag een offerte aan